de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
De Bibliotheek is er niet alleen voor het lenen en lezen van boeken, maar je kunt er taal leren, cursussen volgen en veel meer. Een 'leven lang leren' is niet voor niets een groot thema bij de bieb. In deze nieuwsbrief geven we tips over leren, oefenen en hulp. Laat je inspireren!
 
S
 
Hoe veilig ben jij op het internet?
Criminelen worden steeds slimmer. Ook op het internet. Wees ze te slim af! In onze vier hoofdvestigingen liggen A4-folders met tips over veilig internetgebruik. Haal ze gratis op. Of bekijk de folder online.
 
 
Kun je wel wat extra hulp gebruiken op het gebied van veilig internetgebruik? Volg een gratis cursus of kom met je vraag naar het wekelijkse inloopspreekuur.
 
Meer doen met de computer   S
S
 
Ga aan de slag met gratis oefenexamens
Wist je dat je als bibliotheeklid gratis theorie-examens voor auto, bromfiets of motor kunt maken? Zo vergroot je de kans om je examen te halen.
 
Start met oefenen   S
 
S
Hulp nodig bij spreekbeurt of werkstuk?
Kan jouw kind wel wat hulp gebruiken bij het verzinnen van een onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk? Op onze pagina 'Leren' hebben we allerlei tips en informatie verzameld voor kinderen van 6-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar.
 
Bekijk de pagina   S
S
 
 
 
 
 
 
 
Een DigiSnack is een korte video waarin één online tool of app wordt uitgelegd. Deze maand lichten we de handige app KopieID uit. Met deze app maak je heel eenvoudig een kopie van je ID of paspoort en haal je overbodige gegevens weg. Wel zo veilig!
 
S
 
Veilige wifi met Publicroam

Maak jij graag gebruik van ons gratis wifi-netwerk in de Bibliotheek? Op je telefoon, tablet of laptop bijvoorbeeld? Vanaf januari maken wij gebruik van Publicroam als nieuw netwerk met een veilige verbinding. 

 
Lees er meer over   S
 
S
Stap in de schoenen van een online trol
Je bent net verhuisd naar een nieuwe stad. Daar willen ze een speciaal park voor katten maken. In het spel Cat Park ga jij als een trol aan de slag om dat te voorkomen.
 
Lees de tip van de Mediacoach   S
S
 
de Bibliotheek aan Huis
Kun je door bijvoorbeeld ziekte of handicap niet naar de Bibliotheek komen om boeken te lenen? Dan komen we graag naar jou toe. Deze service kost niets extra. Je hebt alleen een Standaardabonnement nodig.
 
Ontdek de Bibliotheek aan Huis   S
 
S
Pizza-avond voor jongeren in IJsselstein
Kom ook gezellig samen pizza's eten en meedenken over de Bibliotheek van de toekomst. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën! Als dank voor jouw deelneme ontvang je een Bol.com cadeaubon t.w.v. €15. Voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. In de Bibliotheek IJsselstein.
 
Meld je aan   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S