de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
Lezen heeft zoveel voordelen. Het verbetert je taalvaardigheid, zorgt voor een beter inlevingsvermogen en het vermindert zelfs stress. Maar een mooi, spannend of grappig boek bezorgt je vooral heel veel leesplezier. 

Kom jij binnenkort weer een boek uitzoeken in de Bibliotheek?
S
 
 
 
Ontdek alle aanwinsten   S
S
 
Ruilmarkt spannende boeken

De hele maand juni kun jij je 'uitgelezen' spannende boeken omruilen voor die van anderen. Kom naar de ruiltafels in de Bibliotheek in IJsselstein en vergeet je spannende boeken niet mee te nemen.

Alleen voor Nederlandstalige boeken.

 
Lees meer   S
 
S
Zomerlezen met Bip

Lees je deze zomer ook weer mee met Bip? Bip is ons leesmonster. Hij zorgt ervoor dat kinderen ook in de vakantie lekker blijven lezen. Kom je naar de Bibliotheek? Vraag het doe-boekje van Bip. Daarin kun je sparen voor een mooi cadeau. En doe mee aan de leuke (voorlees)activiteiten deze zomer.

 
Voor kinderen van 2 t/m 8 jaar   S
S
 
 
 
 
 
 
 

Het is alweer een jaar geleden, op dinsdag 8 juni 2021, dat het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor het eerst haar deuren in de bibliotheek van IJsselstein opende.

Je kunt bij het IDO terecht met al jouw vragen over de digitale overheid. Afgelopen jaar zijn er bijna 450 mensen geholpen met vragen over de corona-check app, een DigiD aanmaken, parkeervergunningen, belastingen en meer. Ook vertellen de medewerkers bij het IDO je graag meer over de cursussen die je kunt volgen om zelf beter te worden in zaken regelen met de digitale overheid.

 
Lees meer over het IDO   S
S
 
Samen lezen in een leesclub
Lezen is nóg leuker in een leesclub. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!
 
Meer informatie en tips   S
 
S
 
Op zaterdag 11 juni krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders in onze Bibliotheken in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen een extra hartelijk welkom. Doe met je kindje mee aan een leuke voorleesactiviteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Meedoen is gratis, aanmelden is wel nodig om zeker te zijn van een plekje.
 
Meld je aan   S
S
 
Fietsen langs knooppunten met Fietsknoop
Hou je van fietsen maar weet je niet waar naar toe? En ben je uitgekeken op de standaardroutes? Plan dan jouw eigen route met behulp van fietsknooppunten.
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
 
S
Open dag in Houten en Vianen
In juni is het feest voor jong en oud tijdens de open dagen in Houten-Centrum (zaterdag 11 juni) en Vianen (zaterdag 25 juni). Wie nog geen lid is, kan dat deze zaterdagen gratis worden. Volwassen leden kunnen kans maken op een e-reader. En er is van alles te beleven.
 
Bekijk het programma   S
 
S
 
 
In juni gaan er weer verschillende computercursussen in de Bibliotheek van start. Leer in de basiscursus Klik & Tik om te gaan met de computer. Of ontdek bij Veilig Online waar je op moet letten om veilig te internetten. Bij de cursus Digisterker leer je zelf je zaken met de overheid online te regelen.
 
Ga naar de agenda   S
 
S
Maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag): onze vestigingen zijn gesloten.
 
Bekijk alle openingstijden   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S