de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
De zomerperiode is aangebroken en dat betekent dat we weer veel zomerse leestips voor je op een rijtje hebben. En voor je kindje zijn er leuke activiteiten te doen. Zo is er ook in de zomervakantie genoeg te beleven in de Bibliotheek. Ontdek ons zomeraanbod én het laatste nieuws in deze nieuwsbrief.
 
S
 
 
 
 
 
 
 
De actie Zomerlezen met Bip is inmiddels gestart. Samen met Bip, ons leesmonster, houd je jouw kindje ook deze zomer aan het lezen. En dat is waardevol voor de taalontwikkeling, maar samen lezen is ook gewoon heel leuk!

Nog geen doeboekje? Haal het gratis op in de Bibliotheek. Je kindje kan een toffe Bip-tattoo verdienen door de zoektocht over Bip in de Bibliotheek te voltooien, maar ook door jouw kindje gratis lid te maken van de Bibliotheek. En spaar stempels door boeken te lenen en mee te doen aan de zomeractiviteiten. Bij een volle stempelkaart maak je kans op een tof Bip-pakket. Doe je mee?

De actie loopt van 13 juni t/m 26 augustus.
 
Voor kinderen van 2 t/m 7 jaar   S
 
Houten   S
 
Leerdam   S
IJsselstein   S
 
Vianen   S
S
 
Boekentips voor deze zomer
Op onze website vind je weer heel veel zomerse inspiratie. We hebben een pagina vol met tips over boeken die zich afspelen in de zomer of in je favoriete vakantieland, anti-verveeltips voor kinderen, tips voor zomerse kookboeken en nog zo veel meer.
 
Laat je inspireren   S
 
S
 
Afgelopen week zijn verschillende exemplaren van 'Samen Sprookjes Lezen', een tweetalig theaterlezenboek voor kinderen, uitgedeeld aan Oekraïense kinderen die zijn opgevangen in Houten, Vianen en IJsselstein. Door een actie van Uitgeverij De Inktvis konden bibliotheken deze prachtige theaterlezenboeken voor kinderen aanvragen en uitdelen aan scholen waar gevluchte kinderen zijn opgevangen.
 
Lees over de actie   S
S
 
Meivakantie-tip

Heb jij een abonnement op de bieb? Geniet dan ook gratis van e-books, luisterboeken en online tijdschriften! Je vindt het allemaal in de app van de online Bibliotheek. Lees en luister boeken waar en wanneer je maar wilt. 

 
Meer over online Bibliotheek   S
 
S
 
Lekker lang lezen in de zomer
Als extra service leen je van 20 juni tot 1 augustus vrijwel alles standaard voor 6 weken. Je hoeft dus niet tot het laatste moment voor je vakantie te wachten met boeken uitzoeken. Leg nu vast een stapel boeken klaar! Deze service geldt niet voor sprinters en e-books.
 
Lees meer   S
 
S
Meet je eigen gezondheid
Met digitale middelen als smartwatches en apps kun je steeds makkelijker je eigen gezondheid meten. Dat is heel handig, maar ga hier wel mediawijs mee om: kies een geschikte app uit de GGD-lijst.
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
S
 
 
Als lid van de Bibliotheek kun je gratis verschillende online cursussen volgen. In jouw eigen tempo vanuit jouw eigen huis. Dit kan nog tot zeker eind 2022, dus misschien is de zomerperiode voor jou hét moment om hier tijd voor te nemen? Van leren programmeren in HTML5 tot fotobewerking in Photoshop. Of zoek je naar een cursus om je soft skills te ontwikkelen, zoals doelgericht werken of coachend leidinggeven?
 
Ontdek de tientallen cursussen   S
 
S
Help kinderen om meer taalvaardig te worden

Wil jij gezinnen leesplezier brengen en kinderen zo ondersteunen in hun taalontwikkeling? Dat kan bij de VoorleesExpress. Als voorlezer in een gezin. Of als coördinator, om voorlezers en gezinnen te begeleiden. VoorleesExpress zoekt voorlezers en coördinatoren in de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden.

 
Ja, dit lijkt me wel wat!   S
S
 
Wijziging avondopening Bibliotheek IJsselstein
Let op: vanaf maandag 29 augustus 2022 is de Bibliotheek IJsselstein op dinsdagavond geopend in plaats van op vrijdagavond.
 
Meer over deze keuze   S
 
S
9 juli t/m 21 augustus
  • De Bibliotheken in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen zijn in de zomervakantie open volgens de reguliere openingstijden.
  • De Bibliotheek Houten-Schoneveld is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 - 17.00 uur.
  • Ameide, Lexmond en Meerkerk hebben aangepaste openingstijden.
  • De Bibliotheekpunten in Schalkwijk, Everdingen, Hagestein en Zijderveld zijn in de vakantie gesloten.
 
Bekijk alle openingstijden   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S