de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van het actuele thema van de Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen! Met de herfst die net gestart is, is dit een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. In deze nieuwsbrief lees je over de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek, maar ook over ander nieuws van de Bibliotheek.
 
Voor kinderen van 3-12 jaar is er van alles te beleven tijdens de Kinderboekenweek. Van knutselen met afval tot voorgelezen worden uit een prachtig boek en van een theatervoorstelling tot een reptielenshow. Ook hebben we een avontuurlijke Groenparcours in jouw Bieb. Bij welke activiteit zien wij jou?
 
 
Direct naar boekentips   S
 
Ga naar alle activiteiten   S
 
S
 
 
Heb je nog geen bibliotheekpas? Word gratis lid van de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek en krijg een leuk insectenvergrootglas cadeau. En wie weet maak je nog wel kans op een leuke prijs, want onder alle nieuwe leden verloot de Bibliotheek een aantal voederhuisjes.
 
Bekijk de voorwaarden   S
 
S
 
Samen vissen we het afval en plastic uit de grachten, zodat dit niet doorstroomt naar de zee. Met schepnetten en emmers op de boten gaan we aan de slag. Zo helpen we IJsselstein een stukje groener te worden. Doe jij mee?

Er zijn 4 vaarten en er is plek voor 8 kinderen per vaart. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk.
 
Ja, ik vaar mee   S
S
 
 
Heb jij nog nooit een vogelspin of python gezien van dichtbij? Of ben je benieuwd naar hoe snel een kameleon van kleur verandert? Kom dan naar de reptielenshow en ontmoet vier verschillende soorten reptielen en leer alles over hun leven. 

Kaartjes kosten €4,- voor niet-leden en €2,- voor leden. Koop snel jouw kaartje voor de show in jouw Bibliotheek.
 
 
Leerdam   S
 
Vianen   S
IJsselstein   S
 
Houten   S
S
 
 
Van 3 t/m 9 oktober is de landelijke Week van de Opvoeding. In samenwerking met Stichting Pulse worden deze week activiteiten voor IJsselsteinse ouders georganiseerd. Krijg bijvoorbeeld tips om het gesprek aan te gaan met je kind over roken, alcohol en drugs tijdens de ouderavond.
 
Bekijk de activiteiten   S
 
S
 
 
De herfst komt eraan, hét moment om (opnieuw) de natuur in te trekken. Met de app Pl@ntNet ontdek je welke bloem, boom of struik je onderweg tegen komt. Leuk én leerzaam!
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
 
S
 
Bibliotheek Lek & IJssel heeft op woensdag 14 september 2022 het NOV-keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld' behaald. Met dit keurmerk toont de Bibliotheek aan dat zaken goed geregeld zijn voor de bijna 400 vrijwilligers en dat de organisatie structureel werkt aan een goed vrijwilligersbeleid. De komende vier jaar mag de Bibliotheek het keurmerk dragen.
 
Lees verder   S
S
Taalhuis Houten viert 5-jarig bestaan met taalwandeling
 
Woensdag 7 september was het feest in Bibliotheek Houten: Taalhuis Houten werd 5 jaar. In de afgelopen 5 jaar zijn al veel deelnemers (verder) op weg geholpen met het verbeteren van hun taal- en digitale vaardigheden. Dit eerste lustrum werd gevierd met taart en een taalwandeling door Houten. Wethouder Ria Frowijn was erbij om het Taalhuis te feliciteren én ze deed mee met de taalwandeling.
 
Leer meer over het Taalhuis   S
S
Mis het niet: Open Dag Leerdam
Zaterdag 5 november is het feest in de Bibliotheek Leerdam, voor jong en oud. Doe mee aan leuke activiteiten. Ben je nog geen lid? Deze dag krijg je gratis een tijdelijk abonnement, om kennis te maken.
 
Zet het in je agenda   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S