de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
De Bibliotheek is een ontmoetingsplek waar mensen samenkomen om te lezen, leren, werken, ontmoeten of deel te nemen aan activiteiten. De bieb is de 'huiskamer van de gemeenschap' en dit bereiken we dankzij de inzet en betrokkenheid van bijna 400 vrijwilligers. Samen krijgen we veel voor elkaar. Dank jullie wel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
S
 
Met ingang van 1 januari 2023 gaan de tarieven van alle bibliotheekabonnementen iets omhoog (jeugd-abonnement blijft gratis). Bij abonnementen die tot en met 31 december 2022 worden afgesloten worden de huidige prijzen gehanteerd. 

Doe jezelf een bibliotheekabonnement cadeau met Kerst en profiteer nog van de huidige tarieven.
 
Bekijk de nieuwe tarieven   S
S
Hulp bij toeslagen aanvragen en wijzigen
 
Vanaf 1 januari 2023 hebben ongeveer 500.000 extra huishoudens recht op één of meer toeslagen. Op tijd je aanvraag doen of wijzigingen doorgeven is van belang voor de hoogte van je toeslag. Wil jij weten of jij in jouw situatie straks recht hebt op toeslag, maar vind je dit lastig? Of wil je checken of jouw zorgverzekering nog wel voldoet aan je wensen, maar weet je niet hoe? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek kun je terecht met deze vragen. We helpen je graag.
 
Bekijk wanneer het is   S
S
 
 
We gooien per jaar met z'n allen heel wat eten weg. Dat is jammer en ook nog slecht voor het milieu. Met de app 'Too Good To Go' help je mee het grote verspillen tegen te gaan.
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
 
S
Ook in 2023 kun je als bibliotheeklid ruim 160 cursussen van Soofos en GoodHabitz volgen, helemaal gratis. Persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, fotografie, digitale vaardigheden, social media en meer! We hebben een aantal cursussen voor je uitgelicht.
Bekijk het volledige aanbod   S
Bekijk de cursus   S
 
Bekijk de cursus   S
Bekijk de cursus   S
 
Bekijk de cursus   S
S
Sinterklaas winactie
Heb jouw kind een surprise gemaakt voor een klasgenoot, een vriend of vriendin of een familielid? Maak een foto van de surprise. Stuur deze in. En wie weet win jij jouw favoriete boek! Voor kinderen tot 12 jaar.
 
Ik doe mee!   S
S
 
Kom alvast in kerstsferen
Kruip met jouw favoriete kerstboek op de bank onder een dekentje en een kop warme chocolademelk. Of zoek alvast naar lekkere kerstrecepten voor een kerstdiner! Op onze themapagina Kerst doe je inspiratie op. Voor alle leeftijden.
 
Laat je inspireren   S
 
S
Pizza-avond voor jongeren in IJsselstein
Kom ook gezellig samen pizza's eten en meedenken over de Bibliotheek van de toekomst. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën! Als dank voor jouw deelneme ontvang je een Bol.com cadeaubon t.w.v. €15. Voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar. In de Bibliotheek IJsselstein.
 
Meld je aan   S
S
 
 
Vanwege een interne verhuizing van de collectie sluit de Bibliotheek IJsselstein de eerste week van de kerstvakantie haar deuren (maandag 26 december t/m zaterdag 31 december 2022).
 
Lees meer   S
 
S
Sluiting tijdens de kerstvakantie
Al onze vestigingen zijn gesloten op maandag 26 december.

Daarnaast zijn de bibliotheekpunten Everdingen, Hagestein, Schalkwijk en Zijderveld de gehele kerstvakantie gesloten.
 
Bekijk alle openingstijden   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S