de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 

'Worden wat je wil' is het uitnodigende thema van de Kinderboekenweek. Daarover lees je meer in deze nieuwsbrief. Bekijk ook wat er verder te doen is deze maand. Kom je snel weer eens langs?

S
 
Tijdens de Kinderboekenweek kun je elk beroep worden dat je wilt en alvast dromen over later. Van kok tot dokter en van brandweervrouw tot vlogger.
 
 
 
Voor kinderen van 8-12 jaar. 
Van het begin van de Kinderboekenweek tot eind oktober kun je in de bieb twee superleuke games spelen: het Beroepenspel en het Mysteriespel. Met je eigen smartphone, wanneer het jou uitkomt.
 
Hier lees je er alles over   S
 
S
 

Op woensdag 6 oktober in Leerdam.
Aan deze humoristische voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar doen lieve knuffels mee. De kinderen in het publiek worden er volop bij betrokken. Alles draait om Betsie, een biggetje dat geen varken wil zijn.

 
Meld je meteen aan   S
S
 
 
Lees de beste en mooiste kinderboeken van het jaar!
We hebben alle boeken die dit jaar een Zilveren Griffel of Penseel krijgen voor jou bij elkaar gezet. Vanaf 5 oktober staan ook de boeken met de Gouden Griffel en Penseel erbij. Allemaal te leen bij jouw Bibliotheek.
 
Bekijk de beste kinderboeken   S
 
S
 
Sommige kinderen hebben moeite zich goed te concentreren op een boek. Speciaal voor die kinderen is Bliksem! gemaakt, een digitaal interactief verhaal. Het gaat over Boi, die weerman wil worden. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk.
 
Ontdek Bliksem!   S
S
 
 

Bij BoekStart Voorleespret beleef je samen met jouw (klein)kindje elke maand een nieuw verhaal. En je ontmoet andere ouders van jonge kinderen. 
Nu in IJsselstein, Houten-Centrum, Houten-Schoneveld, Vianen en Leerdam.

 
Kijk wanneer het is bij jou in de buurt   S
 
S
 
 

Week van de Opvoeding IJsselstein
Webinar Zelfvertrouwen bij kinderen stimuleren (4 oktober)
Webinar De band met je kind na een scheiding (6 oktober)

Voorlezen

 
 
Taalinloop
Praattafel/Taalcafé
Digi-inloop
Start cursus Digisterker
 
Bekijk de hele agenda   S
S
 
 
In een deepfake-video kun je iemand iets laten zeggen wat die persoon nooit daadwerkelijk heeft gezegd. Hoe weet je dan nog wat echt en wat nep is?
 
Lees de tip   S
 
S
 
 
Koptelefoon in de aanslag? Podcasts zijn een goede inspiratiebron voor het ontdekken van boeken. Op onze pagina Podcasts vind je podcasts over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken. Ook voor de jeugd.
 
Lekker luisteren en lezen maar!   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S