de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
Een leven zonder sociale media is bijna niet meer voor te stellen. Vooral voor jeugd en jongeren is deze sociale online wereld vaak een groot onderdeel van hun dagelijks leven. Maar hoe sociaal gedragen zij zich zelf online? In deze nieuwsbrief vind je onder andere tips over dit onderwerp.
 
 
Het thema van de Week van de Mediawijsheid, 'Like en cancel', gaat over het stimuleren van (pro)sociaal gedrag online. Heb jij je wel eens gekwetst of buitengesloten gevoeld online? Of heb je gezien dat een ander onterecht online buitengesloten werd?
 
 
Tijdens de campagne willen we jeugd en jongeren bewust maken van het feit dat je altijd iets kan doen om van de online wereld een mooiere en veiligere plek te maken. Op onze website vind je hierover leuke en interessante tips.
 
 
Tips voor jeugd 6-12 jaar   S
 
Tips voor jongeren 12-18 jaar   S
 
 
Op 8 november van 20.00 tot 21.00 uur wordt voor ouders van kinderen van 9-12 jaar een webinar gegeven. Het webinar geeft ouders praktische tips over het online mediagebruik van hun kinderen. Want hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? 
 
Meld je aan   S
 
S
 
In november leest heel Nederland één boek: 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls. In dit boek geeft Yvonne een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw. Dit boek krijg je van ons cadeau!

Neem je bibliotheek- of bezoekerspas mee en haal het boek op bij de Bibliotheek in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam, Vianen, Ameide, Lexmond of Meerkerk. Dat kan vanaf dinsdag 1 november, op = op.
 
Bekijk de themapagina   S
 
 
Wil je samen met andere boekliefhebbers het boek 'Mevrouw mijn moeder' nabespreken onder het genot van lekkere Indische hapjes? En daarnaast kans maken op een van de cadeaubonnen van Famie - De Indische Keuken in IJsselstein? Lees het boek, vul het formulier in dat in je boek zit en kom naar de Indische avond op 8 december in de Bibliotheek IJsselstein.
 
Lees meer   S
 
S
 
Ontdek, beleef en ontmoet
Op zaterdag 5 november tussen 10.00 en 14.00 uur is het feest voor iedereen tijdens de open dag in de Bibliotheek Leerdam. Wie nog geen lid* is, kan dat deze zaterdag gratis worden. We verloten mooie prijzen onder leden en er is natuurlijk van alles te beleven.
 
 
Alle volwassen leden ontvangen een cadeau dat ze samen met het boek van Nederland Leest kunnen ophalen deze dag*.

*Lees de voorwaarden hier.
 
Bekijk het programma   S
 
S
Archief van de toekomst
Kun je kunstmatige intelligentie inzetten om 20 jaar informatieve televisieprogramma's over onze samenleving doorzoekbaar te maken? En wat krijg je dan? Duik mee in het archief van de toekomst.
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
S
Bibliotheek Houten-Centrum opent IDO
 
De Bibliotheek Lek & IJssel is een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) rijker. Op dinsdag 11 oktober opende de Bibliotheek Houten-Centrum namelijk een IDO. Iedereen die vragen heeft over de digitale overheid, zoals vragen over de energietoeslag of de gratis ov-regeling, kan terecht bij één van de inloopspreekuren in de Bibliotheken Houten-Centrum en IJsselstein. Inwoners van Vijfheerenlanden kunnen met deze vragen terecht bij de digi-inloop in de Bibliotheken Leerdam en Vianen.
 
Lees verder   S
S
 
 
Veilig online is een cursus voor mensen van alle leeftijden die al wat ervaring hebben met de computer. In deze cursus leer je stap voor stap waar je op moeten letten om veilig op het internet te zijn. De cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden en is gratis, ook als je niet lid bent.
 
Bekijk wanneer het is   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S