de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
Wist je dat papieren boeken en digitale media elkaar prima aanvullen? Zeker voor de allerjongsten! Daarover kun je alles te weten komen tijdens de Media Ukkie Dagen. Lees ook ons andere nieuws en tips voor de komende maand.
S
 
Kun je een kind alleen met een tablet of boekje laten spelen? Of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt?
 
Ontdek het tijdens de Media Ukkie Dagen   S
S
Pret met boek en app
 
Combineer boeken met digitale media en maak voorlezen nog leuker! Kom het met jouw ukkie uitproberen in Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam of Vianen.
Op vrijdag 25 maart, maandag 28 maart, woensdag 30 maart en vrijdag 1 april.
 
Kom het samen uitproberen   S
BoekStart Voorleespret
 
Iedere maand is er BoekStart Voorleespret in Houten-Centrum, Houten-Schoneveld, IJsselstein, Leerdam en Vianen. Met voorlezen, liedjes en spelletjes. In maart bekijken we het voorleesboek ook op de iPad als digitaal prentenboek.
 
Kijk wanneer het is   S
S
 
 
 
 
 
 
 

Maandagavond 28 maart | Gratis

Denise Bontje van Mediasmarties.nl neemt je mee in het media-aanbod voor jonge kinderen en gaat in op vragen die je als ouder kunt hebben. In het filmpje hierboven vertelt ze er meer over. 

 
Meld je hier aan   S
S
 
De Digidingen-desk
Jongeren krijgen tussen hun 14e en 21e jaar te maken met verschillende digitale zaken die ze moeten regelen met de overheid en andere organisaties. Op de Digidingen-desk staat alles overzichtelijk bij elkaar.
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
 
S
 
Hulp bij belastingaangifte
Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt.
 
De Bibliotheek helpt je verder   S
 
S
Wie wordt onze voorleeskampioen?
Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? De winnaars van de online voorrondes in Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden zijn inmiddels bekend. Op 22 maart gaan deze 6 kampioenen in Vianen de strijd met elkaar aan.
 
Dit zijn de plaatselijke kampioenen   S
S
 
Verkiezingen
Op 16 maart  worden de Gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Op onze themapagina vind je uitleg over wat de gemeenteraad doet, interessante links en boeken over politiek in Nederland.
 
Ga naar de themapagina   S
 
S
 
Zaterdag 9 april is het de hele dag feest in de Bibliotheek IJsselstein, voor jong en oud. Doe mee aan leuke activiteiten; binnenkort maken we het programma bekend. Ben je nog geen lid? Deze dag krijg je gratis een tijdelijk abonnement, om kennis te maken.
 
Zet het vast in je agenda   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S