de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
Het is een ongewone tijd en in veel gezinnen wordt meer gebruik gemaakt van media. Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? In deze nieuwsbrief ontdek je er meer over.
En wil je weten hoe je nepnieuws herkent? Of kun je hulp gebruiken bij je belastingaangifte? Lees snel verder.
S
 
Schermtijd is vaak een feest, maar hoe zorg je dat het leuk én veilig is? 
Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?
Bekijk wat jij kunt doen   S
S
 
 
woensdag 31 maart 20.00 uur
In deze gratis webinar laat Denise Bontje zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media, zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen.
Meld je aan   S
 
S
 
 
 
Klik op een van de afbeeldingen hierboven. Zo open je een document (pdf). Hierin staat een link naar het digitale prentenboek. Ook staan hier kleine opdrachten bij het verhaal, die je samen met je kind kunt doen. Zo maak je samen lezen nog leuker!
Bekijk ook de andere prentenboeken van de Digitale Voorleestas   S
S
 
Is dat echt zo?
Bijna 7 op de 10 Nederlanders maakt zich zorgen over de invloed van nepnieuws. Hoe kun je uitzoeken of informatie te vertrouwen is? De website 'Is dat echt zo' helpt je.
Lees de tip van onze Mediacoach   S
 
S
 
Tess Schuijl van basisschool De Minstreel in IJsselstein heeft woensdag 10 maart de regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. De strijd ging tussen de beste voorlezers uit Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Tess nam de jury helemaal mee in het verhaal. Ze gaat door naar de provinciale finale.
Complimenten voor alle deelnemers!   S
S
 
Hulp nodig bij je belastingaangifte?
Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt.
De Bibliotheek helpt je verder   S
 
S
 
Als jouw kind hulp nodig heeft bij zijn huiswerk, of bij bepaalde vakken op school, dan biedt studiebegeleiding uitkomst. Omdat we elk kind (8-18 jaar) de kans gunnen zich optimaal te ontwikkelen, is de studiebegeleiding van Fit4Talent in IJsselstein gratis voor wie het niet kan betalen.
Lees er meer over   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S