de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 

Lezen, schrijven, praten en rekenen: belangrijk in je dagelijks leven. Ook heb je vaak de computer nodig. Heb je vragen of wil je hulp? Kom langs! 
En wil je je blijven ontwikkelen? Kijk eens bij onze gratis online cursussen.

S
 
 
Nieuw: gratis online SeniorWeb-cursussen. Om bijvoorbeeld beter te leren e-mailen, werken met Windows, Word en Excel of Whatsapp gebruiken. Je kunt kiezen uit maar liefst 25 cursussen. Voor jong en oud, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.
 
Ga aan de slag   S
 
S
 
Als taalmaatje kun jij het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar Nederlandse taal te verbeteren in de praktijk. In februari gaat het project Taalmaatjes van start in Houten.
 
Help je mee?   S
S
 
 
 
 
 
 
 
In de Bibliotheek IJsselstein vind je ons eerste Informatiepunt Digitale Overheid. Hier ben je welkom met vragen over websites van de overheid.
 
Kom naar het Informatiepunt   S
S
 
 
Op 7 februari bestaat Taalhuis IJsselstein 5 jaar. Dat vieren we met een Taalwandeling door IJsselstein. Al wandelend en pratend ervaar je hoe het is om iemand te helpen met zijn of haar taalvaardigheden.
 
Meld je aan en wandel mee   S
 
S
 
 
Tip van onze Mediacoach
Robot-grasmaaiers, zelfrijdende auto's, robots in de zorg en de chatbot van de klantenservice: allemaal maken ze gebruik van kunstmatige intelligentie. Hoe werkt dit en hoe ingrijpend is deze technologie? De Nationale AI-cursus legt het je uit, op een begrijpelijke manier.
 
Doe de gratis cursus   S
 
S
Hoera, onze activiteiten kunnen weer doorgaan! En bijna allemaal zijn ze gratis, ook voor niet leden. Uiteraard volgen we de coronaregels en vol is vol.
Digi-inloop >
 
 
Taalinloop >
 
Praattafel >
 
 
BoekStart Voorleespret >
 
Bekijk de hele agenda   S
S
 
 
Persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, fotografie, digitale vaardigheden, social media... Wil jij je blijven ontwikkelen? Als bibliotheeklid kun je 160 cursussen van Soofos en GoodHabitz volgen, helemaal gratis.
 
Kies de cursus die bij jou past   S
 
S
 
Wil je een corona-bewijs voor toegang tot bijvoorbeeld een museum of voor een buitenlandse reis? Moet je een afspraak maken voor een coronaprik, een boosterprik of corona-test? Hier vind je hulp bij corona-apps en -websites.
 
Gebruik de hulp op deze pagina   S
S
 
 

Kun je door ziekte of handicap niet naar de Bibliotheek komen om boeken te lenen? Dan komen we graag naar jou toe. Deze service kost niets extra. Je hebt alleen een Standaardabonnement nodig.

 
Ontdek de Bibliotheek aan Huis   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S