de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. De balans vinden tussen mediagebruik en andere activiteiten is daarom belangrijk. Lees meer over dit onderwerp in deze nieuwsbrief.
 
S
 
Media Ukkie Dagen - Balans: bewegen met media
Kinderen groeien op in een wereld vol digitale media. Hoe ga je daarmee om? Welke keuzes maak je als (groot)ouder? Wat is het belang van mediaopvoeding? Tijdens de Media Ukkie Dagen staat de balans tussen mediagebruik en andere activiteiten centraal.
 
Bekijk onze tips   S
 
S
 
 
 
 
 
 
 
Dinsdagavond 28 maart | 20.00 tot 21.00 uur | gratis
Denise Bontje van Mediasmarties.nl laat je in dit webinar nadenken over de plek die media hebben in het leven van je (klein)kind. Je krijgt tips om meer balans aan te brengen en daarnaast krijg je te zien welke media kinderen juist in beweging kunnen zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen). Laat je inspireren!
 
Meld je aan   S
S
 
 
Bart voelt zich als middelste kind vaak onzichtbaar. Tijdens het eten, als zijn ouders het druk hebben met hun mobiele apparaten, wordt hij ineens écht onzichtbaar. Vanaf 5 jaar.
 
Bekijk   S
 
Sam weet zeker dat op verre planeten robots wonen, maar niemand gelooft hem. Hij besluit er zelf eentje te bouwen. Vanaf 5 jaar.
 
Bekijk   S
 
Robot krijgt ineens liefdesbrieven en tekeningen met hartjes, maar hij weet niet van wie. Pop zegt dat robots geen hart hebben. Is dat echt zo? Vanaf 3 jaar.
 
Bekijk   S
 
Anna wil naar de apen in de dierentuin. Haar vader heeft alleen oog voor zijn telefoon. Dan zoekt Anna toch gewoon een andere vader? Vanaf 4 jaar.
 
Bekijk   S
S
Wie is de beste voorlezer?
Wie wordt onze regiokampioen in de Nationale Voorleeswedstrijd? De winnaars van de online voorrondes in Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden zijn inmiddels bekend. Op 23 maart gaan deze 6 kampioenen in Vianen de strijd met elkaar aan.
 
Dit zijn onze lokale winnaars   S
S
 
Hulp bij belastingaangifte
Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Iemand die helpt bij het invullen van de aangifte, je tips geeft of je vragen beantwoordt.
 
Bekijk de hulp in jouw gemeente   S
 
S
Help jouw kind in de online wereld
Op de website Mediagesprek.nl vind je praktische hulp voor ouders om samen met hun kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. De informatie is gebundeld in vier leeftijdsgroepen en vijf verschillende onderwerpen. 
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
S
 
Kinderjury Leesweken van start
Bij de Kinderjury beslissen alle kinderen van 6 tot 12 jaar met elkaar wat het mooiste kinderboek is dat in 2022 is uitgegeven. De Kinderjury start met de Leesweken van 8 februari t/m 9 april waarin alle kinderen worden aangemoedigd zoveel mogelijk boeken te lezen.
 
Lees over de Kinderjury   S
 
S
Start studiekring in IJsselstein
Op maandag 27 maart wordt er met een studiekring gestart in de Bibliotheek IJsselstein. Een studiekring is geschikt voor iedereen die wekelijks bij elkaar wil komen om samen nieuwe dingen te ontdekken, bereid is zich daar in te verdiepen en met elkaar kennis wil uitwisselen.
 
Dit is wat voor mij   S
S
 
Ga in gesprek met levende boeken
Kom zaterdag 25 maart naar de eerste editie van de Living Library in Houten. Onze collectie is die dag uitgebreid met 'levende boeken': mensen met een bijzonder persoonlijk verhaal, die je kunt 'lenen' voor een een-op-een gesprek.
 
Lees meer   S
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S