Leuke tips voor professionals én ouders
 
Bekijk de online versie
 
 
de Bibliotheek Lek & IJssel  
Nieuwsbrief Educatie 0-4 jaar
Januari 2021 | De Nationale Voorleesdagen
 
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
 
Dit jaar verlopen ook De Nationale Voorleesdagen anders dan andere jaren. Samen maken we er voor alle kinderen een online voorleesfeest van! Vanwege de lockdown worden de Nationale Voorleesdagen twee weken verlengd, tot 13 februari 2021. In deze nieuwsbrief vind je suggesties voor leuke activiteiten, weetjes en tips bij het boek 'Coco kan het!' voor ouders thuis en voor de kinderen in de noodopvang.
 
 
Coco kan het!
 
 
 
Laat alle kinderen meegenieten met de geweldige animatie van het boek 'Coco kan het!' van Loes Riphagen. Ouders kunnen natuurlijk eerst zelf het boek voorlezen en daarna samen met hun kind het filmpje bekijken.
  Kijk je mee?    
 
 
 
 
Online voorleesontbijt met Prinses Laurentien
 
 
 

Op 20 januari opent H.K.H. Prinses Laurentien de 18e editie van De Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt via een videocall. Dit doet zij in het AVROTROS-programma Zin in Zappelin op NPO3 om 7.05 uur. Te vroeg voor jou? De herhaling is om 12.00 uur.

  Kijk je mee?    
 
 
 
 
Online voorlezen: wat mag wél (en wat mag niet)
 
 
 
Het is natuurlijk ontzettend leuk om als kinderopvang-organisatie online voor te lezen uit 'Coco kan het!' of één van de andere boeken van de Prentenboek Top 10. Dit mag je niet zomaar doen in verband met auteursrechten op de boeken. 
De uitgeverijen van de Prentenboek Top 10 hebben de regels tijdelijk versoepeld.
  Bekijk eerst de regels [pdf]    
 
 
 
 
Taaltips en knutseltips bij 'Coco kan het!'
 
 
 
Ouders kunnen thuis makkelijk aan de slag met de boeken van De Nationale Voorleesdagen. Op ons Pinterest-bord verzamelden we filmpjes van schrijver en illustrator Loes Riphagen. Ook vind je hier leuke knutselideeën.
  Laat je inspireren    
 
 
 
 
Online voorleesfeest
 
 
 

Speciaal voor de allerkleinsten van 2-4 jaar: voorleesfeest! Christianne Maurer speelt een muzikale voorstelling bij het verhaal van Coco.
Attendeer ouders op deze leuke online voorstelling op 3 of 5 februari!

  Reserveer jouw online kaartje    
 
 
 
 
Liever in een andere taal?
 
 
 
Van 'Coco kan het!' is een speciale mini-editie beschikbaar in het Turks, Arabisch en Pools. Dit zijn echt kleine boekjes die je samen met het grote, Nederlandstalige prentenboek gebruikt.
Heb je belangstelling voor zo'n boekje voor jouw groep?
  Mail onze leesconsulenten    
 
 
 
 
Ouders zijn belangrijk
 
 
 
Stimuleer ouders om thuis ook voor te lezen. Het is goed voor de kinderen, creëert een rustpunt in de dag én is heel leuk. Laat ouders weten dat de mini-editie van 'Coco kan het!' voor maar 5,25 te koop is bij de boekhandel.
  Voorleestips voor ouders    
 
 
 
 
Korte berichten
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Pin  
 
 
de Bibliotheek Lek & IJssel
Overtoom 7 | 3401BK IJsselstein