Help jouw kinderen de digitale wereld te ontdekken
 
Bekijk de online versie
 
 
de Bibliotheek Lek & IJssel  
Nieuwsbrief Educatie 0-4 jaar
maart 2022 | Media Ukkie Dagen
 
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
 
Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) besteden we extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0-6 jaar. Het thema dit jaar is 'Swipe, stap, sprong'. De Media Ukkie Dagen vinden dit jaar zowel live als online plaats. We geven jou als pedagogisch medewerker graag tips om hiermee aan de slag te gaan.
 
 
Maandag 28 maart, 20.00 uur: webinar voor ouders
 
 
 
Duik samen met Denise Bontje (van MediaSmarties) in het media-aanbod voor jonge kinderen (0-6 jr). Hoe kun je media bewust inzetten en hoe begeleid je jonge kinderen hierbij? Wijs ouders op dit webinar via dit filmpje
  Schrijf je in voor dit webinar    
 
 
 
 
Dinsdag 29 maart, 16.00 uur: webinar voor pedagogisch medewerkers
 
 
 
Onze leesconsulenten Riëtte en Karina geven het belang aan van media-opvoeding. Ze gaan o.a. in op het succesvolle project 'Taal & Tablets' en praten je bij over 'BoekStart Digitale Prentenboeken in de Kinderopvang'. Ook zie je welk digitaal aanbod jij kan inzetten in jouw groep.
  Schrijf je meteen in    
 
 
 
 
Mediamomentje van de dag
 
 
 
Ouders krijgen tijdens de Media Ukkie Dagen iedere dag een tip om een on- of offline mediamomentje met hun kind te creeëren. De tips zijn direct toe te passen in de praktijk en zijn gebaseerd op de Wegwijzers voor de kinderopvang.
  Informeer je ouders    
 
 
 
 
Pret met boek en app: activiteit voor ouders
 
 
 
Papieren boeken en digitale media vullen elkaar prima aan. Tijdens de activiteit 'Pret met boek en app' kunnen ouders deze combinatie zelf ontdekken en uitproberen in de Bibliotheek Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam of Vianen. Op 25, 28 en 30 maart en 1 april.
  Hoe doe je mee?    
 
 
 
 
Project Taalmaatjes gestart in Houten
 
 
 
Bij Taalmaatjes oefent een getrainde taalvrijwilliger 25 weken lang één-op-één met een deelnemer. Deelnemers hebben een taalniveau onder 2F of B1, én kunnen niet meedoen aan het reguliere aanbod van het Taalhuis. Bijvoorbeeld omdat zij 's avonds thuis moeten blijven bij de kinderen of omdat het voor hen logistiek lastig is om naar Houten te komen. Heb jij deelnemers die aan bovenstaande voorwaarden voldoen?
  Meld ze aan voor Taalmaatjes Houten    
 
 
 
 
Altijd als eerste op de hoogte?
 
 
 
Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je hem voortaan zelf als eerste ontvangen, zodat je snel op de hoogte bent van tips en webinars?
  Meld je aan voor de nieuwsbrief Educatie    
 
 
 
 
Oók handig om te weten
 
 
 
Leestips
 
 
 
  Beer moet    
 
 
 
  101 billen!    
 
 
  Vijf minuten    
 
 
 
  De A van    
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Pin  
 
 
de Bibliotheek Lek & IJssel
Overtoom 7 | 3401BK IJsselstein