de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
Dankzij taal kunnen we ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. We kunnen ons verstaanbaar maken. Taal is de brug die mensen met elkaar verbindt. Daarom is het zo belangrijk de taal te beheersen om mee te kunnen doen in de maatschappij. In deze nieuwsbrief inspireren we je graag op het gebied van ons taalaanbod en -tips om aan taal te werken. Want met taal kom je verder.
 
S
 
Lezen en schrijven
 
Op de website van oefenen.nl kun je gratis oefenen met lees- en schrijfoefeningen. Maak wel eerst een account aan.
 
Naar oefenen met taal   S
Makkelijk de krant lezen
 
Blijf op de hoogte van het nieuws én oefen je Nederlands met het lezen van eenvoudig nieuws in deze online krant.
 
Naar de makkelijke krant   S
Woorden-spel
 
Verbeter je woordenschat door LINGO te spelen: je oefent met woorden in een quiz.
 
Naar woorden-spel   S
Beter Nederlands spreken
 
Luister naar gesprekken die langzaam gaan. En oefen met woorden en zinnen.
 
Naar beter Nederlands spreken   S
S
 
De zomer is weer voorbij en dat betekent dat we starten met een nieuw seizoen BoekStart Voorleespret. Geniet elke maand van een gezellig momentje samen met jouw kindje van 0-4 jaar. Er wordt voorgelezen, liedjes gezongen en spelletjes gespeeld. Voor ouders ook leuk om andere ouders te ontmoeten.
 
Ontdek wanneer het is   S
S
 
 

Op dinsdag 13 september is er in de Bibliotheek Leerdam een proefmiddag en in de Bibliotheek IJsselstein een proefavond om nieuwe vrijwilligers te werven. Iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk op het gebied van taal en computer is welkom in de Bibliotheek Leerdam en IJsselstein.

 
 
Ga in gesprek met enthousiaste vrijwilligers van het Taalhuis en doe mee tijdens de verschillende activiteiten deze middag. Word jij ook vrijwilliger bij het Taalhuis?

De proefmiddag in Leerdam heeft een inloop tussen 13.30 en 16.00 uur. De proefavond in IJsselstein heeft een inloop tussen 19.00 en 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
 
 
Bekijk de proefmiddag Leerdam   S
 
Ga naar proefavond IJsselstein   S
S
Iedere week zijn er weer verschillende activiteiten gericht op taalbevordering. Van taalgroepen voor volwassen anderstaligen tot voorlezen aan jonge kinderen, er is voor ieder wat wils. Doe je ook mee?
Taalinloop >
 
 
Praattafel >
 
Voorlezen >
 
 
Lees & ontmoet >
 
S
 
Welkom in de Voorleeshoek
Op de nieuwe website 'The Reading Corner' vind je boekenfilmpjes van de Voorleeshoek met de prachtigste prentenboeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Als lid van de Bibliotheek kun je hier gratis gebruik van maken.
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
 
S
Wist je dat er in de Bibliotheek een collectie aan volwassenboeken is met boeken die in eenvoudige taal geschreven zijn? De boeken zijn herschreven in korte zinnen en makkelijke woorden. Er zijn leesboeken op verschillende niveaus. Je vindt ze in de Taalhuis-hoek in de vestigingen Houten-Centrum, IJsselstein, Leerdam en Vianen. Zo kun je tóch die romans lezen die anders wellicht te moeilijk voor je waren. We lichten er een paar voor je uit.
 
 
Ontdek het hele aanbod   S
S
 
 
 
 
 
 
 
Heb je vragen over het aanvragen van zorgtoeslag of studiefinanciering? Of weet je niet hoe je een Digi-D aan moet maken of hoe je huurtoeslag aanvraagt? Je kunt bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek IJsselstein terecht met deze en alle andere vragen over de digitale overheid. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen.
 
Lees meer over het IDO   S
S
 
Wij zetten ons in om mensen te helpen hun basisvaardigheden verder te ontwikkelen. Door het (beter) leren van de taal, rekenen en digitale vaardigheden. Vind jij het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij? En draag je daar als vrijwilliger graag een steentje aan bij? Neem eens een kijkje bij de verschillende vacatures die we open hebben staan.
 
Bekijk de actuele vacatures   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S