Media ontdek je samen. Door te lezen, kijken, spelen, praten, luisteren en doen.
 
Bekijk de online versie
 
 
de Bibliotheek Lek & IJssel  
Nieuwsbrief Educatie 0-4 jaar
Media Ukkie Dagen ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’
 
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
 
 
 
Tijdens de Media Ukkie Dagen besteden we extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0-6 jaar. Het thema dit jaar is: ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. De Media Ukkie Dagen vinden ook dit keer digitaal plaats. We geven jou als pedagogisch medewerker graag tips ter ondersteuning. 
  Laat je inspireren    
 
 
 
 
Wegwijzers
 
 
 
Ontdek samen verschillende media aan de hand van de WegWijzers. Ze zijn kant en klaar en sluiten aan bij het thema ‘Ik zie, Ik zie, wat jij niet ziet’. Gebruik de WegWijzers om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Binnen én buiten. 
  Download ze meteen    
 
 
 
 
30 maart |webinar voor pedagogisch medewerkers
 
 
 
Mediaopvoeding is de verantwoordelijk-heid van de ouders, maar ook als pedagogisch medewerker speel jij een belangrijke rol. Karina van Zon, onze lees-mediaconsulent, neemt je mee op reis langs verschillende media. Ze gaat in op het belang van mediaopvoeding en de rol van de pm’er hierin. Ze geeft praktische tips over het inzetten van digitale prentenboeken. 
  Schrijf je direct in    
 
 
 
 
31 maart | webinar voor ouders
 
 
 
Denise Bontje van Mediasmarties.nl neemt ouders mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je op letten en welke media passen in een gezond mediamenu? Een webinar met praktische tips, voor ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar, woensdag 31 maart 2021 van 20 uur tot 21 uur. 
  Tip de ouders met deze link    
 
 
 
 
Mediamomentje van de dag
 
 
 
Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen ouders elke dag een tip voor een on- of offline mediamomentje met hun kind. De tips zijn direct toe te passen in de praktijk en gebaseerd op de WegWijzers voor kinderopvang. Informeer ouders over het Mediamomentje van de dag via jullie nieuwsbrief. In de toolkit vind je posters, teksten en inspiratie. 
  Het mediamomentje is...    
 
 
 
 
Digitale voorleestas
 
 
 
Ouders van kinderen tot 6 jaar kunnen een digitale voorleestas downloaden. Kleine activiteiten worden gekoppeld aan het verhaal, dat zij voorlezen. Zo wordt voorlezen nog meer een feestje!
  Kies jouw digitale voorleestas    
 
 
 
 
Extra (digi)taal met de VoorleesExpress!
 
 
 
De VoorleesExpress is er voor gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar die een (digi)taalsteuntje in de rug kunnen gebruiken. Naast boeken zet de (getrainde) voorlezer ook apps of digitale prentenboeken in. Ouders kunnen bij de voorlezer ook terecht met vragen over mediaopvoeding.
  Meld meteen een gezin aan    
 
 
 
 
Kwestie van Lezen
 
 
 
Voorlezen geeft kinderen een goede start voor het lezen in hun verdere leven. Maak van voorlezen een vast onderdeel van de dag in alle groepen. Zo zorg je voor een goede basis voor leesplezier en gemakkelijk lezen later. De brochures van Stichting Lezen geven je praktische tips. 
Je kunt de brochures online lezen of downloaden. 
  Welke folder wil jij lezen?    
 
 
 
 
Tot slot
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Pin  
 
 
de Bibliotheek Lek & IJssel
Overtoom 7 | 3401BK IJsselstein