de Bibliotheek Lek & IJssel
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Openingstijden   |   Agenda   |   Catalogus   |   Contact
 
Maak een goede start voor je kind en lees samen de prachtigste verhalen. De Bibliotheek helpt je hierbij tijdens de Nationale Voorleesdagen. Of ga zelf aan de slag met een van onze vele cursussen. Lees er meer over in de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar.
S
Beleef De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek
 
Voorlezen beleef je samen. Ontdek samen met je (klein)kind hoe leuk voorlezen is! Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari, vind je in jouw Bibliotheek De Prentenboeken Top 10 en worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Het Prentenboek van het Jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Jaukje Akveld. Laat je voorlezen uit dit boek tijdens een van de vele activiteiten die georganiseerd worden. Ook is er een toffe muzikale voorstelling waar je bij kunt zijn, een peuterparcours door de Bibliotheek te volgen en andere voorleesactiviteiten.
 
Bekijk alle activiteiten   S
S
Voorleestips
Voorlezen is leuk én gezellig! Maar hoe maak je er nu echt een feestje van voor je (klein)kind maar ook voor jou? Lees de vijf tips op de themapagina van De Nationale Voorleesdagen.
 
Lees hier de tips   S
S
 
Ontvang een cadeautje!
Is jouw (klein)kind nog geen gratis lid? Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar jouw Bibliotheek, schrijf jouw (klein)kind gratis in als lid en ontvang een vingerpopje van Maximiliaan Modderman cadeau.
 
Lees meer op de themapagina   S
 
S
 
 
Wij zijn benieuwd: staat de Bibliotheek op jouw lijstje met goede voornemens? Beantwoord een paar vragen anoniem via de link en maak kans op een e-reader. Het invullen duurt slechts twee minuten!

Meedoen kan t/m 31 januari 2023.
 
Doe mee   S
 
S
 
Hoeveel accounts heb jij inmiddels al aangemaakt? Pak de controle over jouw digitale leven en doe de Data Detox.
 
Lees de tip van onze Mediacoach   S
S
 
 
Goed nieuws! De gratis cursussen voor leden kunnen ook in 2023 gevolgd worden. Een groot aanbod aan cursusen over zelfontwikkeling, digitale skills, leiderschap, programmeren en veel meer. Je volgt ze online en in je eigen tempo.
 
Start met leren   S
 
S
 
 
Misschien is een van jouw goede voornemens wel dat je (weer) vrijwilligerswerk wilt doen. Spreekt het jou aan om gezinnen leesplezier te brengen en kinderen zo te ondersteunen in hun taalontwikkeling? Dat kan bij de VoorleesExpress. In 20 weken ga je met kind én ouders aan de slag met taal.
 
Bekijk of het iets voor jou is   S
 
S
 
Heropening Bibliotheek IJsselstein
Een groot deel van de collectie heeft een andere plek gekregen. Ook is er een nieuwe speelhoek voor kinderen ingericht en is er een nieuw Makkelijk Lezen Plein voor kinderen die moeite hebben met lezen. Wethouder Edwin Tas kwam alvast een kijkje nemen tijdens de heropening op 2 januari.
 
 
Kom ook al het nieuws ontdekken onder het genot van een gratis kopje koffie/thee op vertoon van onderstaande coupon.
 
Download de coupon   S
 
Bibliotheek Houten-Centrum breidt dienstverlening uit
De dienstverlening gaat in het nieuwe jaar van 'self-service' naar 'half-service'. Ook wordt de Bibliotheek boetevrij.
 
Lees meer   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw  
 
S